Pages

Subscribe:

20 Eylül 2012 Perşembe

Armut Reçeli


Armut kendine özgü biçimiyle ince kabuklu, yumuşak çekirdekli, eti bol sulu ve lezzetli bir meyvedir. Taze olarak yenildiği gibi reçelide kahvaltılar için değişik bir alternatiftir. Siz de benim gibi aldığınız ama yenilmediği için değerlendirmek istediğiniz armutlarınızı herkesin çok seveceği bir kahvaltılığa dönüştürmek isterseniz, bu basit tarifi denemelisiniz.
Armut Reçeli

Malzemeler
•    1 kg armut
•    1 kg toz şeker
•    2-3 adet karanfil
•    ½  limon suyu
•    2 su bardağı su
Yapılışı
1.    Armutları soyup küp küp doğrayın.
2.    Bir tencereye suyu koyun, üzerine şekeri ilave edin. Kaynayıp hafif koyulaşınca armut ve karanfilleri ekleyin.
3.    20-30 dakika armutlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
4.    Bu sürenin sonunda limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
5.    Hafif ılınınca kavanozlara doldurup, serin bir yerde saklayın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Armut reçeli en iyi olarak kokulu orta olgunluktaki armutlardan yapılır.
•    Reçelinizin kıvamlı olmasını istiyorsanız, kavanozunuzu kıvam alıncaya kadar güneşte bekletebilirsiniz.
•    Güneşte bekletmek istemiyorsanız, ocaktan almadan önce istediğiniz koyuluğa gelinceye kadar karıştırarak kaynatmaya devem edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız