Pages

Subscribe:

14 Eylül 2012 Cuma

Ayran Aşı


Yaz günlerinde tercih edilebilecek en sağlıklı ve bana göre en doyurucu lezzet. Ayran Aşı çorbası, süzme yoğurt ile yapılan genellikle Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yaygın olarak yapılan soğuk bir çorba türüdür. Bu çorbanın paketlerle markette satıldığını gördüm fakat diğer çorbalar gibi Ayran Aşımı da kendim yapmayı tercih ediyorum. Sizlerde katkısız ve daha sağlıklı olarak evde bu lezzeti hazırlamak isterseniz işte tarifi..
Ayran Aşı
Malzemeler
•    1 bardak aşurelik buğday
•    1 adet yumurta
•    1,5 bardak yoğurt
•    1 yemek kaşığı un
•    5 yemek kaşığı sıvıyağ
•    1 tatlı kaşığı tuz, nane
Yapılışı
1.    Aşurelik yarma buğdayı bir gece öncesinden sıcak suyla ıslatın.
2.    Ertesi gün düdüklü tencereye koyun ve üzerine 6 bardak su ekleyin.
3.    İyice pişirin. Bu sırada yoğurt, yumurta ve unu çırpın ve tencereye ilave ederek iyice karıştırın.
4.    Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
5.    Ayrı bir tavada yağa nane katıp kavurduktan sonra çorbanın üzerine dökün.
6.    Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra çorbamız hazır.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz nohut haşlayarak da ayran aşına ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız