Pages

Subscribe:

8 Eylül 2012 Cumartesi

Babagannuş


Babagannuş ülkemizde Güneydoğu Anadolu bölgesinin mutfak kültürüne ait, ama asıl kökeni Arap olan patlıcanlı bir mezedir. Her ne kadar ben meze desemde bazı yerlerde yemek olarakta servis edilmektedir. Meze yada yemek her kategoride, sizde benim gibi patlıcanın her türlüsünü sevenlerdenseniz bu yoğurtlu muhteşem mezeyi çok seveceksiniz.
Babagannuş
Malzemeler
•    5 adet bostan patlıcanı
•    1 kg yoğurt
•    6 diş sarımsak
•    1 limonun suyu
•    Tuz, zeytinyağı
Yapılışı
1.    Yoğurdu bir tülbent üzerine alarak 4-5 saat suyunu süzdürün.
2.    Patlıcanı ocakta ya da fırında közleyerek kabuklarını soyun.
3.    Limon suyunu üzerine sıkın ve yine 4-5 saat limon suyunun içinde bekletin.
4.    Beklenilen sürenin sonunda patlıcanın koyu renkli çekirdekleri varsa temizleyin.
5.    İnce ince kıyın, yoğurt, ezilmiş sarımsak ve birazda tuz serperek karıştırın.
6.    Servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Babagannuş bekletme işlemi yapmadan da hazırlanabilir fakat bekleyerek yaparsanız lezzetini daha iyi olur.
•    Bekleme işlemini bir gün önceden de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız