Pages

Subscribe:

17 Eylül 2012 Pazartesi

Brüksel Lahanalı Pilav

Brüksel Lahanalı Pilav

Brüksel lahanası düşük kalorili fakat potasyum, demir gibi mineraller ile A, C ve E vitaminlerini yüksek oranda içeren çok yararlı bir besindir. Kış aylarında ise mutfağımdan eksik etmediğim bu besinle hazırladığım tariflerimde oldukça yoğun ilgi görmektedir ve işte size onlardan biri olan Brüksel Lahanalı Pilav.
Brüksel Lahanalı Pilav
Malzemeler
•    3 su bardağı tavuk suyu
•    300 gr brüksel lahanası
•    4 çorba kaşığı tereyağı
•    2 su bardağı pirinç
•    2 adet kırmızı biber
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin.
2.   Bekleyen pirinci yıkayın ve suyunu süzün.
3.   Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkayın.
4.   Yıkadığınız lahanları tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.
5.   Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve herbirini iki parçaya ayırın.
6.   Kırmızı biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
7.   1 çorba kaşığı tereyağını tavada ısıtın, kırmızı biber ve lahanları bu yağda soteleyin.
8.   Tencereye kalan tereyağını koyup hafif kızdırın.
9.   Pirinci bu yağda hafif kavurun.
10. Üzerine tavuk suyu, karabiber ve tuzu ilave ettiikten sonra kapağını kapatın.
11. Suyunu çekmeye yakın lahana ve kırmızı biberleri ekleyin ve karıştırın.
12  Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine kağıt havlu serip dinlenmeye bırakın.
13  Dinlenen pilavı sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız