Pages

Subscribe:

7 Eylül 2012 Cuma

Buğday Keşkeği


Bazı memleketlerde özelliklede köylerde etli keşkek, düğünlerde, bayramlarda, çeşitli eğlencelerde ya da büyük toplantılarda yapılıp halka dağıtılmaktadır. Araştırmalarıma göre keşkek genellikle Karadeniz, Orta Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerimizde yapılmaktadır. Mısır keşkeği ve Buğday Keşkeği tereyağlı sos ile yoğun olarak yapılan keşkek türlerindendir. Mis gibi tereyağı kokan bu Buğday Keşkeğini birde benim tarifimle denemenizi tavsiye ederim.
Buğday Keşkeği
Malzemeler
•    1 adet tavuk veya 1 kilo kuzu eti
•    1 kilo buğday (aşurelik)
•    Kırmızı biber
•    Tereyağı
•    Tuz
Yapılışı
1.    Akşamdan ıslatmış olduğunuz buğdayı geniş bir tencerenin içinde kaynatın.
2.    İyice kaynayan ve ortalarından ayrılan buğdayları bir süzgeç içine alın.
3.    Suyunu süzün ve buğdayları ezin ya da mikserle çırpın.
4.    Ayrı bir tencerede kaynayan etleri, et suyunun içerisinden çıkarın, tel tel olacak şekilde parçalayın.
5.    Büyük ayrı bir tencerenin içine kaynayan ve ezilen buğdayları koyun, üzerine et suyunu ve tuzunu ilave ederek karıştırın.
6.    Yeterince et suyu koyduktan sonra (muhallebi kıvamında olmalı ) tel tel hazırlanan etleri buğdayın içine ilave edin.
7.    Tahta kepçe ile keşkeği ezerek karıştırıp, iyice sakız gibi olacak kıvama gelinceye kadar pişirin.
8.    Servis tabaklarına hazırladığınız keşkeğin üzerine tereyağı ile kavurduğunuz kırmızıbiberli sosu gezdirerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız