Pages

Subscribe:

7 Eylül 2012 Cuma

Etli Nohut

yemeği lezzetli Türk Mutfağı klasiklerinden birisidir. Zaman geçsede eskimeyecek bu lezzet bizim evde de çok seviliyor. Tarifi çok basit bu yemeği belki herkes bilir ama birde benim tarifimi deneyin derim.
Etli Nohut
Malzemeler
•    300 gr kuşbaşı et
•    2 su bardağı nohut
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    2 orta boy kuru soğan
•    1,5 çorba kaşığı salça
•    Tuz
•    Karabiber
•    Kırmızı toz biber
Üzeri için
•    5-6 dal maydanoz
Yapılışı
1.   Bir geceden önceden ıslattığınız nohutları yıkayıp süzün.
2.   Kuşbaşı doğranmış etleri tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirin.
3.   Suyunu çektikten sonra yağı ekleyip kavurmaya devam edin.
4.   Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın ve etlere ilave edip kavurun.
5.   Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyip karıştırın.
6.   Üzerine nohutları, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
7.   Üzerini geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
8.   Nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
9.   Maydanoz yapraklarıyla süslyerek sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz baharatlarını damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız