Pages

Subscribe:

21 Kasım 2012 Çarşamba

Fırında Çıtır Tavuk


Olsada çıtır çıtır yesek dedirtecek cinsten bir lezzet bu tarif. Soslu, sossuz, fırında, mangalda, haşlanmış yada kızarmış olsun her şekilde yemeyi sevdiğim tavuğu bu sefer sizin ve çocuklarınızın çok beğeneceği bir lezzete dönüştürdüm. Krema ve mısır gevreğiyle fırınladığım tavuklar çıtır çıtır oldu. Tabi doyumsuz lezzeti ve kokusunuda unutmamak gerek. Kızarmış patates yada sevdiğiniz sebzeler eşliğinde servis edebileceğiniz bu tarif sizin ve çocuklarınızın ağzına layık bir lezzet...
Fırında Çıtır Tavuk
Malzemeler
•    200 ml krema
•    2 su bardağı mısır gevreği
•    4 parça kemiksiz tavuk but
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Mısır gevreğini küçük parçalar haline gelene kadar mutfak robotunda çekin.
2.   Düz bir tabağa aktarıp, tuz ve karabiberle karıştırın.
3.   Tavuk etlerini önce kremaya sonra mısır gevreğine batırın.
4.   Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
5.   200 C’ye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
6.   Kırmızı biber ve yeşilliklerle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız