Pages

Subscribe:

17 Eylül 2012 Pazartesi

Havuçlu Pilav


Gözleri koruyan ve sağlığa daha birçok faydası olan havuçla hazırlanabilecek nefis tariflerden birisivde bu Havuçlu Pilavı… Sizde bu pilavı hazırlayarak akşam yemeğiniz için sofralarınıza dahil edebilir, yemeklerinizin yanında şık görünümü ve lezzetiyle afiyetle yiyebilirsiniz.
Havuçlu Pilav
Malzemeler
•    1 orta boy ince rendelenmiş havuç
•    1 küçük boy kuru soğan
•    1 yemek kaşığı sıvıyağ
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 su bardağı pirinç
•    1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
•    Karabiber
•    Tuz
Yapılışı
1.   Pirinci yıkayın ve süzün.
2.   Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
3.   Sıvıyağ ve tereyağı karışımını tavada ısıtın ve soğanları bu yağda şeffaflaşana kadar kavurun.
4.   Havucu ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra yıkanmış süzülmüş pirincide ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
5.   Tuz ve karabiberle tatlandırın.
6.   En son kaynamış tavuk suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
7.   Pilav suyunu çekince bir kere daha karıştırın ve ocağı kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın.
8.   Demlenen pilavı sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız