Pages

Subscribe:

2 Eylül 2012 Pazar

Höşmerim Tarifi

Höşmerim Tarifi
MALZEMELER

1kg süt
Bir buçuk çorba kaşığı un
1 adet yumurta
4 su bardağı tozşeker
250 gr irmik
yarım kg tuzsuz lor peyniri
150 gr tuzsuz badem
1 çorba kaşığı sıvıyağ










YAPILIŞI

Sütü bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak, üzerine un ekleyin. Çırpılmış yumurtayı karışıma ilave edin. Tozşeker, irmik ve tuzsuz lor peynirini de ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve servis tabağına boşaltın. Bademleri yarım saat sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Sıvıyağı bir tavaya alıp bademleri içine atın ve hafif pembeleşene kadar kavurun. Kağıt havlu üzerine alarak yağının süzülmesini sağlayın. Tatlının üstünü bademlerle süsleyerek, buzdolabında 1 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız