Pages

Subscribe:

12 Eylül 2012 Çarşamba

Humus Çorbası


Sofralarımızın baş tacı çorbalar arasından seçtiğim güzel bir tarif daha sunuyorum sizlere. Lezzetli Humusun şimdi de çorbası sizlerle... Humus Çorbası oldukça lezzetli bir çorba olup görünüşü ile mercimek çorbasına benzemektedir. Fakat nohutun kendine özgü ayrı bir lezzeti vardır. Denemek isteyenler için işte Humus Çorbasının tarifi:
Humus Çorbası
Malzemeler
•    2 su bardağı haşlanmış nohut
•    6 su bardağı su
•    5 diş sarımsak
•    1 adet soğan
•    1 adet kereviz
•    1 adet havuç
•    1 tatlı kaşığı kimyon
•    1 yemek kaşığı un
•    1 adet defne yaprağı
•    2 adet limonun suyu
•    3 yemek kaşığı tereyağı
•    Tuz, karabiber
Yapılışı
1.    Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu kullanmak üzere ayırın.
2.    Tencereye ay çiçeği yağı ve tereyağını alıp küp doğranmış soğanı soteleyin.
3.    Sarımsak ilave edip sotelemeye devam edin.
4.    Kereviz ve havucu da ekleyerek 5 dk. daha kavurun.
5.    Unu üzerine serpip karıştırın ve nohut suyu ile birlikte 6 su bardağı suyu sıcak olarak ekleyin.
6.    Su sebzelerle birlikte kaynadıktan sonra baharatları ve haşlanmış nohudu ilave edin.
7.    Defne yaprağı ve baharatları ekleyip limon suyunu sıkın. Daha sonra defne yaprağını çıkararak blenderden geçirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız