Pages

Subscribe:

2 Eylül 2012 Pazar

Islak Kek Tarifi

Islak Kek
MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Sosu için:
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao





YAPILIŞI 
 
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın. Sıvıyağ, kakao ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyip karışıma ilave edin ve çırpın. Önceden ısıtılmış 170C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin. Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın. Fırından çıkan keke 3-4 dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ve arzuya göre fıstıkla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız