Pages

Subscribe:

15 Eylül 2012 Cumartesi

Ispanak Çorbası


Vücudun dayanıklılığını arttıran demir yönünden oldukça zengin ıspanak; kuvvet verir, yorgunluğu gidererek zihni kuvvetlendirir, kansızlığa birebirdir. En önemlisi de kanser, kalp ve damar hastalıkları, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı oldukça faydalıdır. Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Aslında daha bunun gibi birçok faydasını saymak mümkündür. Peki bu kadar faydalı bir bitkiyi yeterince tüketiyor muyuz? İşte mutfağınızda ıspanağı daha çok kullanabilmeniz ve çocuklarınıza ıspanak yedirebilmeniz için yeni bir tarif..
Ispanak Çorbası
Malzemeler:
•    1/2 kg ıspanak
•    4 su bardağı su
•    1 su bardağı tavuk suyu
•    3 yemek kaşığı sıvı yağ
•    1 büyük boy soğan
•    ½  limon suyu
•    2 yumurta sarısı
•    Tuz ve Karabiber
Yapılışı:
1.    Rendelenmiş veya küp küp kesilmiş soğanları sıvı yağ ile tencerede kavurun.
2.    Yıkamış olduğunuz ve ince doğradığınız ıspanakları ilave edip kendi suyuyla kısık ateşte 10 dk. kavurun.
3.    Bu arada su ve tavuk suyunu başka bir tencerede ısıtın.
4.    Ispanak pişince robottan geçirerek püre haline getirip çorba suyuna ilave edin.
5.    İkinci yumurta sarısını bir kâsede iyice çırpın ve yarım limonun suyunu iyice karıştırıp ateşteki çorbaya ekleyin.
6.    Bu arada tencerede kaynamakta, olan çorbayı hızlı hızlı karıştırın.
7.    Tuz ve karabiber ilave edip servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız