Pages

Subscribe:

9 Eylül 2012 Pazar

Kalburabastı


Şerbetli tatlılarla aram çok iyi olmasa da bu tatlıyı çok severim nedense. Mutfakla uğraşan herkesin defterinde kendine özel bir Kalburabastı tarifi vardır. İşte bu da benimki...
Kalburabastı
Malzemeler
•    2 su bardağı ayçiçek yağı (Yarı yarıya eritilmiş margarin de kullanabilirsiniz.)
•    1 su bardağı süt
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    1 yumurta
•    Aldığı kadar un
Şerbet İçin
•    4 su bardağı toz şeker
•    4 su bardağı su
•    1/2 limon suyu
Yapılışı
1.    Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.
2.    Kaynadıktan sonra altını kısıp, kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
3.    Un, kabartma tozu, vanilya, süt, yumurta ve ayçiçek yağını geniş bir kaba alıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
4.    Gerekirse un ilave edin.
5.    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin.
6.    Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın.
7.    Hafif yağlanmış tepsiye dizip önceden 180 C'ye ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
8.    Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün.
9.    1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Kalburabastı tatlısının hamurunun içine damak zevkinize göre fındık veya ceviz koyabilirsiniz.
•    Üzerini antep fıstığı veya hindistan ceviziyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız