Pages

Subscribe:

17 Eylül 2012 Pazartesi

Kavala Usulü Midyeli Pilav


Midye severlerin içerisinde bende varım diyemeyeceğim. Çünkü sadece ben midyenin dolmasını beğeniyorum. Limonlu limonlu çok harika oluyor :). Fakat arada bir aileden yoğun istek gelince bazı yemeklerini de yapıyorum. Özellikle de pilav tarifini… Geçenlerde yaptığım bu Kavala Usulü Midyeli Pilavın tarifini aklıma gelmişken sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Kavala Usulü Midyeli Pilav
Malzemeler
•    1 kg. ayıklanmış midye
•    1 diş sarımsak
•    30 gr. tereyağı
•    1 adet limon
•    1 çorba kaşığı rendelenmiş domates
•    2 su bardağı pirinç
•    1 adet sivri biber
•    1 çay kaşığı karabiber
•    Tuz
Yapılışı
1.    Midyeleri yıkayıp, bir tencereye alarak su ve 1 limonun suyu ile 4-5 dk. haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
2.    Sivri biberin çekirdeklerini alarak doğrayın ve daha sonra sarımsağı ezin.
3.    Domates rendesi, sivri biber, sarımsak ve tereyağını bir tencereye alıp, kısık ateşte 6-7 dk. pişirin.
4.    6,5 bardak su ve tuz ekleyerek karıştırın. Su kaynamaya başlayınca pirinci ve midyeleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
5.    Pilav pişince üzerini pamuklu bir bez ile örtüp 5-10 dk. dinlendirin.
6.    Sıcakken ve üzerine bolca karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız