Pages

Subscribe:

20 Eylül 2012 Perşembe

Kavun Reçeli


Osmanlı zamanında reçel en çok tüketilen tatlılar arasındaymış ve hatta reçel yapamayan kadınlar ayıplanırmış. Özellikle ramazan sofralarını en çok mis kokulu taze meyvelerle yapılmış nefis reçeller süslermiş.B u eğlenceli hikayesinin yanısıra Ramazanında yaklaştığını göz önüne alarak sofralarımızı Osmanlı sofralarına dönüştürecek nefis meyve reçellerini hazırlamanın tam zamanı diyebilirim. Yazın ferahlatıcı meyvelerinden kavunla hazırladığım bu tarifide deneyerek Osmanlı sofralarınızı kavunla lezzetlendirebilirsiniz.
Kavun Reçeli
Malzemeler
•    1.5 kg kadar kavun
•    4 limon
•    1 yemek kaşığı kanyak
•    650 gr toz şeker (~4,5 su bardağı)
Yapılışı
1.   Kavunu dilimleyerek kabuklarından ayırın.
2.   İç kısmını reçel yapacağınız büyük bir tencere doğrayın.
3.   Limonlardan 2 tanesinden birini doğrayıp, diğerininde kabuğunu soyup rendeleyerek tencerenin içine ekleyin.
4.   Diğer 2 limonunda suyunu sıkıp çok sıkı dokulu bir süzgeçten geçirerek süzdüğünüz ¼ litre suyla beraber kavunların üzerine ilave edin.
5.   Orta ateşte dikkatlice karıştırarak pişirin.
6.   Kavunlar cam gibi olduğunda şekeride ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
7.   Reçel kıvama geldiğinde üzerine 1 kaşık kanyak dökün ve soğumaya bırakın.
8.   Soğuduktan sonra kuru kavanozlara boşaltarak kapaklarını sıkı kapatın ve serin yerde muhafaza edin.
9.   Dilediğinizde kavanozlardan çıkartıp servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Kullanacağınız kavunun sağlam olması gerekiyor. Böylece kavun şurubun içinde eriyip gitmez ve parçalar halinde canlı kalır.
•    Kavun reçelinin daha hoş kokmasını istiyorsanız vanilya ekleyererek pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız