Pages

Subscribe:

10 Eylül 2012 Pazartesi

Kremalı Tavuk Çorbası

Kremalı Tavuk Çorbası

Doktorlarında tavsiyeleriyle vitamin deposu ve sıcak servisyle çorbaları soğuk günlerde yemeklerden önce mutkala içilmesi gerekir.Sınırsız çorba tarifleri ve farklı lezzet arayanlara tavsiye ederim.
Kremalı Tavuk Çorbası
Malzemeler:
•    300 gr. doğranmış tavukgöğsü
•    8 su bardağı tavuk suyu
•    1 çorba kaşığı margarin
•    2 kahve fincanı un
•    70 gr. çiğ krema
•    1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
1.    Bir tencereye yağı ilave edin ve unu ekleyip un sarı bir renk alana kadar kavurun.
2.    Kavrulan una tavuk suyunu ve tuzu ilave ederek kaynatın.
3.    Sonrasında kremayı ilave ederek 15- 20 dakika daha kaynatın.
4.    Çorbayı ocaktan alıp ayrı bir tencereye süzün.
5.    Son olarak tenceremize (haşlanmış ve didiklenmiş)tavuk etlerini ekleyip karıştırın sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız