Pages

Subscribe:

15 Eylül 2012 Cumartesi

Kırmızı Mercimek Çorbası


Çorba denilince ilk aklıma gelen çoğumuzun alışkın olduğu bir lezzet olan Kırmızı Mercimek Çorbası var bugün menüde. Özellikle kış aylarına ve Ramazanda yemeklerden önce sıcacık bu nefis çorbayı limon eşliğinde yemekte içimi ısıtıyor. Diğer tariflerden çokta farklı olmasada hazırladığım bu tarifi deneyerek, soğuk kış günlerinde nefis sıcacık bir çorba keyfi yaşayabilirsiniz.
Kırmızı Mercimek Çorbası
Malzemeler
•    1 lt su (~5 su bardağı)
•    2,5 su bardağı kırmızı mercimek
•    1 çorba kaşığı margarin
•    1 kuru soğan
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    2 tablet et suyu
•    1 adet havuç
•    1 çorba kaşığı un
•    Tuz
Üzeri İçin
•    Kuru nane
•    Kırmızı pul biber
•    1-2 dal maydanoz
•    2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
1.   Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın.
2.   Margarini bir tencerede eritin ve soğanı bu yağda kavurun.
3.   Soğanlar pembeleştiğinde, salça ve unu ekleyip karıştırın.
4.   Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkayın.
5.   Mercimek ve küçük doğradığınız havuçları tencereye ilave edin.
6.   Bir kaç kez karıştırdıktan sonra et suyu tabletlerini ve suyu ekleyin.
7.   Mercimek ve havuç yumuşayıp ezilinceye kadar pişirin.
8.   Piştikten sonra tuzunu ekleyin.
9.   Süzgeçten yada blender dan geçirin.
10. Üzeri için tavada kızdırdığınız sıvıyağa çok az nane ve kırmızı pul biber ekleyip hafif kavurun.
11. Çorbanın üzerine hazırladığınız bu kırmızı biberli yağı gezdirin.
12. Maydanozları ince kıyıp çobanızın üzerine serpin.
13. Limon eşliğinde sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız