Pages

Subscribe:

6 Eylül 2012 Perşembe

Künefe Tarifi

Künefe

Güzel ülkemizin en sevdiğim bir diğer yanı da mutfak kültürünün geniş ve lezzet dolu olması. Herbir ilinde yöreye ait nefis yemekler, tatlılar, içecekler çıkıyor. Şimdi de elimizi Hataya uzatıyor ve sizlere meşhur tatlısı Künefe tarifini sunuyorum. Bir çeşit kadayıf tatlısı olan Künefe içerisine konan peynir ve üzerine dökülen şerbetiyle kendine özgü muhteşem bir tadı var ve ben dahil bu tatlının sevenleri çok :)
Künefe
Malzemeler
•    300 gr. tel kadayıf
•    200 gr. tereyağı
•    200 gr. tuzsuz peynir
•    1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
Şerbeti İçin:
•    250 gr. tozşeker
•    1 su bardağı su
•    2-3 damla limon suyu
Yapılışı
Şerbeti hazırlamak için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Kadayıfı bıçak yardımı ile ince ince kıyın. Küçük künefe kaplarını kalın bir tabaka halinde yağlayın. Kıyılan kadayıfın yarısını kaplara serperek hafifçe bastırın. Ufalanan peyniri kadayıfın üzerine pay edin. Üzerine yeniden kadayıf koyun. Hafifçe üzerine bastırın ve kısık ateşte her iki tarafını da çevirerek kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk şerbeti; sıcak künefenin üzerine gezdirin. Antepfıstığıyla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız