Pages

Subscribe:

20 Eylül 2012 Perşembe

Kıymalı Pazı Sarması


Sofralarımızı süsleyen, bolluk katan sarmaları sevmeyen varmıdır? Kimi zaman zeytinyağlı kimi zaman etli ama her zaman çok lezzetli. İşte Kıymalı Pazı Sarması da onlardan biri...
Kıymalı Pazı Sarması
Malzemeler
•    2 kg. pazı
•    500 gr. kıyma
•    200 gr. pirinç
•    5 adet domates
•    ¾ çay bardağı zeytinyağı
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    4 adet soğan
•    Tuz
•    Karabiber
•    Nane
•    5 su bardağı su
•    3 yemek kaşığı domates salçası (ayrıca)
Yapılışı
1.    Pazıları tuzlu suda haşlayın. Soğanı ince ince kıyarak tavada zeytinyağında kıyma ile beraber kavurun.
2.    Pirinci ilave ederek karıştırın ve ufak doğranan domatesleri de ekleyin.
3.    Domatesler pişmeye başlayınca 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber ve naneyi de ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
4.    Pazıların içine harçtan paylaştırıp kenarlarını kapatıp sarın.
5.    Sarmaları tencereye dizin ve 3 yemek kaşığı salça ile suyu karıştırarak sarmaların üzerine gezdirin.
6.    Kapağını kapatın ve bu şekilde pişirin. Yoğurt ile beraber servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız