Pages

Subscribe:

4 Eylül 2012 Salı

Lahmacun Tarifi



Hamur malzemesi:
Un
Tuz
Maya
Su

İç Malzemesi:
Yarım kg Kıyma
Üç tane domates
İki tane sivribiber
Üç tane soğan
Bir yemek kaşığı domates salçası
Bir yemek kaşığı biber salçası
Beşte Dört yemek kaşığı sıvı yağ ( Harcın hamura iyi sürülebilmesi için)
Kimyon, karabiber, toz biber, tuz, acı biber

Hazırlanışı:
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.
Domates ve soğan rendelenir, sivribiberler çok küçük doğranır ve diğer malzemelerde karıştırılır.
Mayalanan hamurumuzdan küçük bezeler koparılır, merdaneyle açılır üzerine domates sosu dökülüp her yerine gezdirilir( eğer domates sosu yoksa 3 kaşık salçanın içine biraz ılık su koyup sos yapabilirsiniz). üzerine harcı sürülür ve pizza tavasında pişirilir. Piştikten sonra üzerine limon suyu sıkabilirsiniz ve içine marul koyup sarıp afiyetle yiyebilirsiniz.Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız