Pages

Subscribe:

1 Eylül 2012 Cumartesi

Mahmudiyye Tarifi

Mahmudiyye Tarifi


MALZEMELER

1.5 kg piliç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı bal
75 gr kuru rezaki üzümü
100 gr soyulmuş badem
150 gr doğranmış kuru kayısı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
yarım litre ılık su
2 çay kaşığı tarçın

Süslemek için:Dereotu






YAPILIŞI

Pilicin kemiklerini ayırın, etini küp şeklinde doğrayın. Derin bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip eti hafifçe kızartın. Üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edip, 2 dk kavurduktan sonra balı, üzüm ve bademlerin yarısını, kayısıyı, limon suyunu, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte 30 dk pişirin. Ocaktan alıp tarçını serpin ve servis tabağına alın. Kalan tereyağını ayrı bir tavada eritin. Badem ve üzümlerin kalanını tereyağında soteleyin ve etin üzerine dökün. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız