Pages

Subscribe:

17 Eylül 2012 Pazartesi

Naneli Limonata (Limon Kabuklu)


Pratik bir limonata tarifi arıyorsanız ve benim gibi kullandığınız limonların kabuklarını atmayıp belki birgun lazım olur diyerek buzlukta saklıyorsanız. İşte size kabukları degerlendirebileceginiz nefis bir limonata tarifi;Limon Kabuguyla Naneli Limonata..
Aynı tarifi fesleğen,maydonoz veya dereotuyla bile deneyebilir yeni lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz.
Limon Kabuguyla Naneli Limonata
Malzemeler:

•    2,3 adet limonun kabukları
•    Yarım adet limon suyu
•    ½ su bardağı şeker
•    2,3 dal taze nane
•    1 litre su


Yapılışı:

1.    Limon kabuklarını, nane yapraklarını ve şekeri bir kaba alıp havan çubuğuyla nane ve limonun özü çıkana kadar ezerek karıştıralım.
2.    Daha sonra limon kabuklarını çıkartıp, yarım limon suyunu karışıma ekleyelim.
3.    1litresuyukarışıma ilave ettikten sonra karıştırıcı (blender) yardımıyla nane yapraklarını öğütelim.
4.    Limonatanızı dilerseniz süzerek dilerseniz bizim gibi süzmeden tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız