Pages

Subscribe:

17 Eylül 2012 Pazartesi

Narlı Pilav


Bütün yemeklerin yanına uyum sağlayan pilavın, neredeyse her gün farklı bir çeşitini hazırlayıp sofralarıma dahil ediyorum ve bu durum benim kadar evdeki herkesi mutlu ediyor diyebilirim. İşte sıradaki Narlı Pilav tarifimde onlardan birisi…
Narlı Pilav
Malzemeler
•    3,5 su bardağı su
•    2 su bardağı pirinç
•    2 çay bardağı file badem
•    30 gr tereyağı
•    1 adet nar
•    Tuz
Yapılışı
1.   Pirinci yıkayıp süzün.
2.   Narı soyun ve tanelerini ayıklayın.
3.   Tereyağını tencerede eritin ve pirinci ekleyin.
4.   Pirinci sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
5.   Su ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
6.   Su kaynamaya başladığında ateşi kısın bademleri ekleyip karıştırın ve pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
7.   Pirinçler suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve nar tanelerini ilave edip harmanlayın.
8.   Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız