Pages

Subscribe:

23 Eylül 2012 Pazar

Narlı Tart


Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane… Çocukken hep aklımı karıştıran bu bilmeceyi nar gördüğüm zamanlarda gülümseyerek hatırlıyorum. Benim için çocukken anlamlı bir bilmecenin karşılığı ve lezzetli bir meyveden ibaret olan narı, şimdilerde ise sadece lezzeti ile değil enerji veren, yorgunluğu gideren ve daha birçok faydası olan şifa deposu olarak sürekli tüketir hale geldim. Sıradaki tarifim de narı tüketmenin en keyifli yollarından birisi diyebilirim.
Narlı Tart
Malzemeler
Tart Hamuru İçin
•    55 gr pudra şekeri
•    1 adet yumurtanın sarısı
•    125 gr soğuk tereyağı
•    200 gr un
Kreması İçin
•    2 su bardağı süt
•    2 yemek kaşığı un
•    1 adet yumurta
•    3 yemek kaşığı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
•    1 adet narın taneleri
•    Pudra şekeri
Yapılışı
1.   Unu bir kaba eleyerek pudra şekeri ekleyip harmanlayın.
2.   Küp şeklinde kestiğiniz tereyağlarını ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
3.   Yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
4.   Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
5.   Hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
6.   Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın.
7.   Altta bulunan yağlı kağıt birlikte hamuru yağlanmış tart kalıplarının üzerine ters çevirerek alın.
8.   Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin.
9.   Yağlı kağıdı hamurun üzerinden aldıktan sonra kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
10. Üzerini çatalla ara ara delin.
11. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
12. Önceden 180 C’ ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
13. Fırından aldığınız hamurların üzerindekileri aldıktan sonra soğumaya bırakın.
14. Krema için süt,un,şeker,yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
15. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın.
16. Kremayı tartların içlerine paylaştırın.
17. Nar tanelerini kremanın üzerine dizdikten sonra pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız