Pages

Subscribe:

5 Eylül 2012 Çarşamba

Pandispanya Tarifi



KLASİK SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)
Malzemeler:
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya


KLASİK KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)
Malzemeler:
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

NİŞASTALI SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)
Malzemeler:
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

NİŞASTALI KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)
Malzemeler
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Pandispanya Yapılışı:
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın.
Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın.
Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Pandispanya yaparken bilmemiz gerekenler:
yumurtaların oda ısında olması gerekmektedir.
şeker ve yumurta iyice çırpılmalıdır. Yani 2-3 dakika çırpmalıyız.
unlu karışım şekerli karışıma ilave ederken çok fazla karıştırmamaya dikkat etmeliyiz. Yani mikserin en düşük ayarında ve kısa bir süre karıştırarak diğer malzemeler ile karışmasını sağlamalıyız
kalıbı yağlarken katı yağ kullanmalıyız
sade tariflere kakao ilave edeceksek isek karışımın biraz daha koyu olacağını bilmeliyiz.
pişirme esnasında ilk 20-25 dakika fırının kapağını açmamaya özen göstermeliyiz.
pandispanyamızda değişik lezzetler denemek için kek karışımına tarçın, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, evde var olan marmelatlarımızdan 1 çorba kaşığı kadar ilave edebiliriz.
Pandispanyalarımızı en az 1 gün önceden hazırlarsak pastamız daha lezzetli olacaktır.
hazırladığınız pandispanyayı streç filme sararak serin bir yerde birkaç gün, buzdolabında birkaç hafta muhafaza edebilirsiniz.
en az 1 gün önceden hazırladığınız pandispanyamızı pasta yaparken kullanırken ara katlarını dilediğimiz malzeme ile iyice nemlendirmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız