Pages

Subscribe:

17 Eylül 2012 Pazartesi

Pirinç Pilavı (Resimli)


Akşam yemeklerinin yanında vazgeçilmeyen lezzetlerden biri Pirinç Pilavı 
Pirinç Pilavı

Malzemeler:
•    2 su bardağı  baldo pilavlık pirinç
•    1yemek kaşığı margarin
•    1yemek kaşığı tereyağı
•    Biraz sıvı yağ  
•    2,5 bardak sıcak su, tuz
Yapılışı: 
1.    Pirinçler sıcak tuzlu su ile  ıslatılır, en az  yarım saat  bekler. Yağlar  tencerede eritilir,  pirinçler  duru suyu çıkana kadar,  iyice yıkanıp eritilen yağa ilave edilir, kısık ateşte kavrulur, tuzu ve sıcak suyu katılıp 2 veya 3 dakika yüksek ateşte  sonra en kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişer, üzerine temiz bir bez veya havlu kâğıt kapatılıp demlendirilir.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız