Pages

Subscribe:

2 Eylül 2012 Pazar

Suriye Kısır Tarifi

Suriye Kısırı

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur
1'er demet maydanoz,dereotu
yarım demet taze soğan
yarım demet taze nane
yarım çay bardağı limon syu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber









YAPILIŞI

Bulguru temizleyip sıcak su ile ıslatın.Maydanoz,dereotu ve naneyi ayıklayıp ince kıyın.Taze soğanın yeşil kısımlarını incecik doğrayın.Bulgur şiştikten sonra sıvıyağ,limon suyu ve nar ekşisini ilave edin.Tuz,karabiber,pulbiber ve doğranmış yeşillikleri ekleyip karıştırın.Domatesle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız