Pages

Subscribe:

12 Eylül 2012 Çarşamba

Sütlü Enginar Çorbası


Enginar karaciğeri koruyan ve karaciğer hastalıklarını önleyen sağlıklı bir sebze olmasına rağmen birçok kişi tarafından sevilmiyor sanırım. Bende çok fazla enginar tüketmeyen biri olmama rağmen bu çorbasına hayran kaldım diyebilirim. Enerji deposu bu çorbayı bence sizde ön yargılarınıza yenilmeden bir kere de olsa denemelisiniz. Denedikten sonra devamı gelecektir eminim.:)
Sütlü Enginar Çorbası
Malzemeler
•    1 adet havuç
•    1 adet patates
•    5 adet enginar
•    1 adet soğan
•    1 su bardağı süt
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 adet limonun suyu
•    4 su bardağı et suyu
•    Tuz
Üzeri İçin
•    125 gr krema
Yapılışı
1.   Enginarların yapraklarını temizleyin ve limonlu suda haşlayın.
2.   Soğanı ve havucu küp şeklinde doğrayın.
3.   Tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğan ve havuçları bu yağda kavurun.
4.   Patatesi de küp şeklinde doğrayıp üzerine ilave edin ve kavurmaya devam edin.
5.   Haşlanmış enginarlarıda süzdükten sonra küp şeklinde doğrayıp tavaya ilave edip 1-2 hepsini bir 1-2 dakika daha kavurun.
6.   Et suyunu ve sütü ekleyin kaynayınca çorbayı blendırdan geçirin.
7.   Tuzunu da ekledikten sonra ocaktan alın.
8.   Üzerini kremayla süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız