Pages

Subscribe:

17 Eylül 2012 Pazartesi

Tavuk Kapama


Tavuk Kapama
Afiyetle akşam yemeklerimizde yiyebileceğimiz çok lezzetli bir tavuk yemeği olan Tavuk Kapama tarifini Ergül Hanım bizlerle paylaştı ve bu güzel tariften bizim de yararlanmamızı sağladı. 

Malzemeler
•    Kişi sayısı kadar tavuk but
•    2 su bardağı pirinç
•    1 adet soğan
•    4 su bardağı sıcak tavuk suyu
•    1 kaşık tereyağı
•    1 kaşık sıvıyağ
•    Tuz
•    Karabiber
•    Pul biber
Yapılışı
1.    Butları temizleyip, sıcak tuzlu su ile ıslatılıp, en az 30 dk. bu şekilde bekletin.
2.    Butları haşlayıp, etleri sudan çıkartın ve beklemesi için bir kenara koyun.
3.    Butların suyunu tel süzgeç ile süzün ve sıcak olacak şekilde bekletin.
4.    Soğanı yemeklik doğrayıp, teflon tepsiye sıvıyağ eklenir soğanlar pembe bir renk alana kadar kavurun.
5.    Pirinçleri yıkayıp ekleyin ve tuzunu katıp pilav yapar gibi kavurun.
6.    Sıcak tavuk suyunu ekleyip, üzerine 1 kaşık tereyağını küçük parçalar halinde ilave edin.
7.    Tavuklara tuz,  pul biber sürün ve pirinçlerin üzerine yerleştirip ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•  Ben pirinçler kurumasın diye tepsinin üzerine tel ızgara koyup yağlı kağıtla kapatıp tavukları üzerine koyuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız