Pages

Subscribe:

17 Eylül 2012 Pazartesi

Tavuklu Kafes Pilav



Tavuklu Kafes Pilav
Malzemeler
•    1 adet tavuk göğüs eti
•    2 su bardağı pirinç
•    1 kâse haşlanmış bezelye
•    2 yemek kaşığı sıvıyağ
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    Tuz
•    Karabiber
•    3 su bardağı tavuk suyu
•    1 tutam dereotu
•    Yeterince milföy hamuru
Yapılışı
Tavuk göğüs eti haşlanır ve sudan çıkarılarak küp şeklinde doğranır. Suyu süzgeçten süzülerek bir kenara alınır. Pirinç yıkanıp tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletilir, sora tekrar yıkanıp suyu süzülür. Tereyağı ve sıvı yağ geniş bir tencereye alınıp ısıtılır. Pirinçler eklenip kavrulur. Tavuk suyu eklenip pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca tavuk etleri, haşlanmış bezelye ve tuz eklenir. Pilav iyice suyunu çekince ocak kapatılır ve demlenmeye bırakılır. İnce kıyılmış dereotu ve karabiber eklenerek karıştırılır. İki yaprak milföy hamuru hafifçe üst üste yerleştirilip yapıştırılır. 1 cm. genişliğinde şeritler kesilir. Kek kalıbı ya da muffin kalıbı margarin ile yağlanır. Milföy şeritleri kalıptan dışarıya sarkacak şekilde kalıba dizilir. Pilav kalıba boşaltılır. Kenardan sarkan milföy şeritleri ortaya doğru toplanır, pilavın üzeri kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 °C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pilav piştikten sonra servis tabağına ters çevrilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız