Pages

Subscribe:

18 Eylül 2012 Salı

Zeytinyağlı Havuç


Sağlıklı yaşamanın en önemli koşullarından biri de doğru beslenmektir. Diyet yaparken de sadece kalori hesabı yapmamak, beslenme kurallarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Kalorisi düşük fakat besin değeri yüksek yiyeceklerden biri olan havuç ile hazırlayacağınız bu pratik ve lezzetli tarif de gerekli vitaminleri almanızı sağlarken, sizi tok tutarak formunuzu korumanıza da yardımcı olacaktır.
Zeytinyağlı Havuç
Malzemeler
•    4 adet orta boy havuç
•    1 adet soğan
•    1 adet domates
•    2 yemek kaşığı pirinç
•    1 diş sarımsak
•    1 çay bardağı su
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 çay kaşığı toz şeker
•    Tuz
Yapılışı
1.    Temizlediğiniz havuçları halka şeklinde doğrayın.
2.    Tencereye alıp, üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.
3.    Domates ve soğanı küçük küçük doğrayın.
4.    1 yemek kaşığı zeytinyağı, pirinç, soğan ve domatesi ekleyip, toz şeker ve tuz serpin.
5.    Havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
6.    Kalan zeytinyağını üzerine gezdirip, servis tabağına alın.
7.    Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız