Pages

Subscribe:

18 Eylül 2012 Salı

Zeytinyağlı Mantar


Protein değeri etten bile daha fazla olan mantarların birçok türü mevcuttur. Fakat zehirli ve yenebilen mantarları birbirinden ayırt etmek çok zor olduğundan özel olarak yetiştirilen kültür mantarlarını kullanmak daha güvenlidir. Faydalarının yanında toprağın sunduğu en güzel lezzetlerden biri olan mantarları et ve tavuk yemeklerimizin yanında kullanabileceğimiz gibi bu şekilde başlı başınada lezzetli, hafif ve besleyici bir tarif yaratmamız da mümkün.
Zeytinyağlı Mantar
Malzemeler
•    400 gr mantar
•    2 adet havuç
•    1 adet soğan
•    4 dal taze soğan
•    ½ çay bardağı zeytinyağı
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.    Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.
2.    Mantarları ve havucu ince ince doğrayıp soğanlara ekleyin.
3.    Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.
4.    Tuz ve karabiber ile damak zevkinize göre tatlandırın.
5.    Taze soğanların yeşil kısımlarını 2 cm kalınlığında doğrayın ve tencereye ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
6.    Biberiye yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Notlar
•    Mantarların aromasını korumak için soymamak ve yıkamamak gerekir. Temizlemek için önce nemli bir bez ile ardından kuru bir bez ile silmek yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız