Pages

Subscribe:

29 Kasım 2012 Perşembe

Ananaslı Tavuk Tarifi


MALZEMELER
1 adet orta boy tavuk
4 yemek kasigi ayçiçek yag
1 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi (konserve) ananas suyu
2 yemek kasigi rom
2 adet domates
1 adet portakal
1 yemek kasigi tereyag
kirmizi biber
tuz
YAPILIŞI
Tavugu iri parçalar halinde bölün, ananas suyu limon suyu tuz ilave edip 1 saat suda bekletin.
Yagı kizdirin ve tavugu hafifçe kizartin. Üzüm, rom, dogranmis domatesler, tuz ve kirmizi biberi
ilave edip karistirin. 15-20 dakika hafif ateste pisirin. Tavuk piserken diger tarafta küp küp
dogradiginiz ananas parçalarini galeta ununa batirip tereyaginda kizartin. Büyük bir tabaga safranli
pilav koyun. Üzerine pismis tavuk parçalarini dizip, sosu dökün. Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapin.

21 Kasım 2012 Çarşamba

Fırında Çıtır Tavuk


Olsada çıtır çıtır yesek dedirtecek cinsten bir lezzet bu tarif. Soslu, sossuz, fırında, mangalda, haşlanmış yada kızarmış olsun her şekilde yemeyi sevdiğim tavuğu bu sefer sizin ve çocuklarınızın çok beğeneceği bir lezzete dönüştürdüm. Krema ve mısır gevreğiyle fırınladığım tavuklar çıtır çıtır oldu. Tabi doyumsuz lezzeti ve kokusunuda unutmamak gerek. Kızarmış patates yada sevdiğiniz sebzeler eşliğinde servis edebileceğiniz bu tarif sizin ve çocuklarınızın ağzına layık bir lezzet...
Fırında Çıtır Tavuk
Malzemeler
•    200 ml krema
•    2 su bardağı mısır gevreği
•    4 parça kemiksiz tavuk but
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Mısır gevreğini küçük parçalar haline gelene kadar mutfak robotunda çekin.
2.   Düz bir tabağa aktarıp, tuz ve karabiberle karıştırın.
3.   Tavuk etlerini önce kremaya sonra mısır gevreğine batırın.
4.   Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
5.   200 C’ye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
6.   Kırmızı biber ve yeşilliklerle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Tavuklu Lazanya


İtalyan Makarnası lazanyanın sebzelisinden etlisine bütün çeşitlerini severek yiyorum ve her çeşitini büyük bir keyifle hazırlayarak şık ve lezzetli bir sunumla servis ediyorum. Sırada ise bu lezzetin tavuklusu var ve çokta lezzetli…
Tavuklu Lazanya
Malzemeler
•    500 gr lazanya
•    300 gr tavuk eti
•    4 diş sarımsak
•    3 yemek kaşığı sıvıyağ
•    Tuz
•    Karabiber
•    Kekik
•    2 adet domates
•    2 adet yeşil biber
•    1 adet kuru soğan
Beşamel Sos İçin
•    3 su bardağı süt
•    2 çorba kaşığı un
•    1 yemek kaşığı sıvıyağ
•    Tuz
•    Karabiber
•    Muskat
Üzeri İçin
•    Kaşar peyniri
Yapılışı
1.   İç harcı için, soğanı yemeklik doğrayın.
2.   Tavada sıvıyağı ısıtn ve soğanları bu yağda kavurun.
3.   Üzerine küçük doğranmış tavuk etlerini de alıp kavurmaya devam edin.
4.   Mantarları ve biberleri de doğrayıp karışma ekleyip kavurun.
5.   Domatesleride küçük parçalar halinde doğrayın.
6.   Mantar suyunu salıp çekmesine yakın domatesleri ilave edin.
7.   Üzerine tuz, kekik ve karabiberi ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
8.   Lazanyaları haşlanmak için tencereye suyu alın.
9.   Üzerine tuz ve sıvıyağ ekleyip lazanyaları kaynaması için suyun içine atın.
10. Yarı kıvamda pişen lazanyaları tencereden alıp soğuk suya tutun ve süzün.
11. Beşamel sosu için, tecerede sıvıyağı ısıtın ve unu ekleyip kavurun.
12. Un kavrulduktan sonra üzerine sütü ekleyin.
13. Tuzunu, karabiberi ve muskatı ekleyip karıştırarak pişirin.
14. Akıcı bir kıvama geldiğinde ocaktan alın.
15. Lazanyaları fırın kabının altını kapatacak kadar dizin.
16. Daha sonra üzerine hazıladığınız iç harçtan ekleyin.
17. Üzerine beşamel sosu ve kaşar peyniri rendesi dökün ve takrar üzerine lazanya koyun
18. Bütün lazanyalara aynı işlemi yaptıktan sonra 180 C’ye ayarlı fırında pişirin.
19. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız