Pages

Subscribe:

27 Kasım 2008 Perşembe

Mandalinalı Pasta


Malzemeler
2 Adet mandalina
1 Su bardağı mandalina suyu
4 Adet yumurta
4 Kahve fincanı tozşeker
4 kahve fincanı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Kutu krem şanti
1 Su bardağı süt
1 Adet muz
1 Çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı
1 Çorba kaşığı çikolata rendesi
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Tozşeker, yumurta unu mikserde 15 dakika çırpın.
Kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine alüminyum kağıt sererek karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kek soğuyunca uzunlamasına 3 eşit parçaya bölüp her bir parçayı mandalina suyu ile ıslatın.
Mandalinaları soyup dilimlerine ayırın.
Muzu soyup dilimleyin.
1 kutu krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın.
Kekin bir parçasının üzerine krem şanti sürüp, mandalina ve muz dilimleri yerleştirin.
İkinci parçayı üzerine kapatın ve krem şanti sürün.
Üçüncü keki de ikinci kekin üzerine kapatın ve krem şanti sürün.
Muz ve mandalina dilimlerini yerleştirin.
Pastağının üzerini şam fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyip, 4 saat buzdolabında bekletin.
Dilimleyip servis yapın.
Mandalinalı Pasta yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız