Pages

Subscribe:

15 Aralık 2008 Pazartesi

Kazandibi I


Malzemeler
75 gr tavuk göğüs eti
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı tozşeker
3 Kahve fincanı sübye
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerini süslemek için tarçın
Mutfak
Zorluk 2
Süre 100 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü tencereye koyup, üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve soğumaya bırakın.
Bir kaba soğuk su doldurup tavuk göğsünü elinizle ovuşturarak küçük parçalara ayırın (tavuk göğsü soğuk suda liflenir ve toplanır).
Sütü geniş bir tencerede kaynatın ve ateşten indirin.
Tavuk göğsünü kaynamış süte ilave edip 30 dakika dinlendirin.
Dinlendirme işlemi bitince diğer malzemeleride sütlü karışıma ilave edip 60 dakika kaynatın.
Kaynarken sürekli karıştırın.
Hazırladığınız karışımdan parçalar alıp bir tavada veya tepside kızartın.
Rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın.
Üzerini tarçınla süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız