Pages

Subscribe:

15 Aralık 2008 Pazartesi

Kuru Baklava


Malzemeler
1 Kg un
3 Adet yumurta
Yarın çorba kaşığı tuz
2 Su bardağı su
Yarım kg nişasta
400 Gr margarin
2.5 Su bardağı antepfıstığı
Şerbeti için :
1 Kg şeker
3.5 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Geniş bir kaba unu eleyerek aktarın ve ortasını çukurlaştırın.
İçine yumurtaları, tuzu ve suyunu ekleyin.
Sert bir hamur olana dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika bekletin.
Dinlenen hamuru kabın içinden çıkarıp 12 eşit parçaya bölün.
Üzerinee nişasta serpin ve elinizle her bir hamur parçasını yassılaştırın.
Düz bir zemin üzerinde her bir parçayı oklava ile açın.
Büyük bir fırın tepsisinin içini ayçiçek yağı ile yağlayın.
Açtığınız yufkaları tepsiye tek tek dizerken aralarına eritilmiş margarini sürün.
Yarısına geldiğinizde dövülmüş antepfıstığını serpin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
Su ile şekeri kaynatın ve ateşten alın.
Baklavaların üzerine dökün.
Biraz kendini çektikten sonra üzerini antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız