Pages

Subscribe:

15 Aralık 2008 Pazartesi

Keşküllü Fukara

Malzemeler
50 gr kabuksuz badem
1 Kahve fincanı pirinç unu
1 Çorba kaşığı nişasta
4 Su bardağı süt
1 Tutam tuz
1 Su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için :
Badem, çekilmiş antepfıstığı, hindistancevizi ve ceviz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın.
Kabularını soyduktan sonra bademleri dövün.
1 Kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız kıvama getirin.
Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile birlikte kaynatın.
Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar) bademlerin üzerine döküp bekletin.
Kaynayan süte ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak ve karıştırmayadevam ederek ekleyin.
Süt koyulaşmaya başladığında şekeri ve bademli sütü ilave edin.
Hindistancevizini ekleyin.
Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Keşkülü ateşten alıp, kaselere doldurun.
Badem, çekilmiş antepfıstığı, hindistancevizi ve ceviz ile süsleyip servis yapın.
Keşküllü Fukara yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız