Pages

Subscribe:

15 Aralık 2008 Pazartesi

Kazandibi II


Malzemeler
4 Su bardağı süt
250 gr şeker (1 su bardağından biraz fazla)
125 gr pirinç unu (yaklaşık 1 su bardağı)
Vanilya
Pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Sütü bir tencereye koyup kaynatın.
Şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırarak süte ilave edin.
Karıştırmaya devam ederek 15 dakika daha pişirin ve vanilyayı ekleyerek ateşten indirin.
Hafifçe yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye dökün.
Altının kahverengi olması için sadece altı yanan fırında veya ocakta döndürerek kızartın.
Kazandibinin tepsiden kolayca ayrılabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suyun içine oturtun.
1-2 dakika tuttuktan sonra soğumaya bırakın.
İyice soğuduğunda tatlıyı kare veya dikdörtgenlere bölün.
Bir spatula yardımı ile kaldırıp, ikiye katlayın.
Yanık kısmı üste gelecek şekilde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız